Kalon vettingun, KPK konfirmon në detyrë Prokurorin e Apelit në Shkodër Arben Dollapaj

TIRANE– Komisioni i Pavarur i Aplikimit, ka rikonfirmuar në detyrë prokurorin Arben Dollapaj, i cili aktualisht është në prokuror i Apelit në Shkodër.

Dollapaj i është nënshtruar të tria kritereve të përcaktuara ne ligj për Vettingun. Ai ishtë i pranishëm vetëm në seancën e kaluar dëgjimore, pa avokat. Trupa gjykuese drejtohej nga Lulzim Hamitaj, Olsi Komici relator dhe Brunilda Bekteshi.

Arben Dollapaj është pjesë e listës prioritare për shkak të funksionit si prokuror i Apelit në Shkodër dhe kandidimit të tij për Këshillin e Lartë të Prokurorisë.

Sipas raportit të ILDKPKI-së, të çuar për KPK-në, prokurori Dollapaj ka pasuri të justifikuar dhe s’ka fshehje të pasurisë. Edhe nga hetimi i thelluar, Arben Dollapaj rezulton me pasuri të justifikuara.

Kujtojmë që prokurori Dollapaj u transferua në Shkodër në kohën që në krye të organit të akuzës ishte Adriarik Llalla me të cilin pati përplasje.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here