Temperaturat e larta, si të shuani etjen në këto ditë të nxehta

Në ditët e nxehta do pini sa më shumë lëngje. Edhe sikur të mos keni dëshirë, këtë jua imponon vetë trupi juaj, pasi nga temperaturat e larta, kalon në dehidratim. Por edhe pijet gjithashtu duhet t’i zgjidhni, pasi jo të gjitha e bëjnë punën njësoj.

Uji është përbërësi kryesor që është gjithmonë i nevojshëm për trupin tonë, por dhe që përmban pak kalori. Përpiquni që çajin apo lëngjet e frutave ti përgatisni vetë në shtëpi, në mënyrë që të mos merrni sheqerin atyre industrialeve.

Çaj i ftohtë- Përgatiteni në shtëpi për të shmangur sheqerin e tepërt. Mjafton të zieni bustinat në ujë, lëreni të ftohet dhe mos i shtoni sheqer. Ruajeni në frigorifer.

Lëngjet e frutave- Njësoj si për çajin, përgatitini në shtëpi pijet me fruta pasi ato industriale janë shumë të ëmbëlsuara. Qofshin smoothie, apo lëngje të shtrydhura apo ekstrakte frutash.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here