Bici para KPK-së. ILDKPKI: Deklamim të rremë të pasurisë, vila 4 kate dhe shkollimi fëmijëve…

Ka nisur seanca e rivlerësimit të gjyqtarit të Gjykatës së Lartë, Medi Bici, i cili është i pranishëm në seancë pa avokatë. Sipas ILDKPKI, Bici ka kryer deklarim të pasaktë të pasurisë së tij, duke e fshehur atë.

Nga ana e saj KPK ka konstatuar se gjyqtari Medi Bici ka këto prona: Vilë katërkatëshe në rrugën Pasho Hysa ndërtuar 93-96 si ndërtim pa leje në një toke 237 m katrorë. Më pas kjo banesë është legalizuar në vitin 2011.

LEXO EDHE  Pse është kaq i rrezikshëm Covid 19 për njerëzit me sëmundje?

KPK në relacionin e saj shton se ka mospërputhje me vlerat truallit. Sipas KPK gjyqtari e ka ndërtuar shpine pa leje ndërkohë qe ka qenë gjyqtar, duke shkelur ligjin.

Por nga ana e tij Bici ka thënë se  është ndihmuar nga vëllai me një shumë prej 10 mijë eurosh për shkollimin e fëmijëve. Po ashtu KPK shton se gjyqtari ka dhe një llogari rrjedhëse me 1 milionë lekë më burim nga kursime.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here