Kina dërgon për herë të parë bombarduesit strategjikë H-6K jashtë vendit

Forca ajrore kineze do të dërgojë bombarduesit strategjikë H-6K për të marrë pjesë në Lojërat e ardhshme Ndërkombëtare të Ushtrisë në Rusi më vonë këtë muaj, të cilat u vlerësuan nga PLA si një praktikë efektive nën “kushtet reale të luftimit”.

Trupat ajrore do të përdorin avionin e flotës ajrore të Kinës, të përbërë nga luftëtarë J-10A, bombardues të JH-7A, bombardues H-6K, avionë të transportit IL-76 dhe Y-9, duke treguar aftësitë e tyre në lojëra. Demonstrimi fillon më 28 korrik. Kina do të bashkohet me radhët e 32 shteteve që konkurrojnë në 26 konkurse ushtarake që do të zhvillohen në objekte të ndryshme ushtarake ruse. Vitin e kaluar Kina doli e dyta, pas Rusisë dhe përpara Kazakistanit.

Konkursi i këtij viti do të dëshmojë bombarduesit e H-6K dhe avionët e transportit Y-9 do të kryejnë jashtë Kinës për herë të parë në garat ushtarake, njoftoi të enjten zëdhënësi i Forcave Ajrore të PLA.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here