Fisi i izoluar prej 50 mijë vjetësh rrezikon të shfaroset

Këto imazhe të pabesueshme japin një paraqitje të rrallë brenda një fisi të veçantë, i cili ka mbetur kryesisht vetëm nga pjesa tjetër e botës për më shumë se 50,000 vjet.

Vetëm 400 anëtarë të fisit Jarawa mbeten në Ishujt Andaman, në Oqeanin Indian, dhe frikësohet se ato mund të zhduken në dhjetë vitet e ardhshme.

Kërcënimi më i madh për ekzistencën e tyre është një autostradë që dëmon drejtpërsëdrejti shtëpinë e tyre stërgjyshore, sipas Survival International.

Rruga sjell turistët në territorin që akuzohen për trajtimin e Jarawa si “kafshët në një park safari”.

Njerëzit synojnë të hyjnë në pyjet e pasura të ishujve të izoluar dhe të gjuajnë pretë që fisit i duhet të mbijetojë.

Kjo është një nga shumë arsyet që Jarawa janë armiqësor ndaj të huajve. Më shumë se 250,000 persona kanë nënshkruar një peticion për t’i mbajtur ata të sigurt.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here