Provimi i tretë i Maturës/ 37 mijë nxënës testohen sot në Matematikë

Students take a university entrance examination at a lecture hall in the Andalusian capital of Seville, southern Spain, September 15, 2009. Students in Spain must pass the exam after completing secondary school in order to gain access to university. REUTERS/Marcelo del Pozo (SPAIN EDUCATION SOCIETY) - RTR27V3I

Maturantët në të gjithë vendin do të zhvillojnë sot provimin e tretë. Rreth 37 mijë nxënës do të testojnë ditën e sotme njohuritë e tyre në lëndën e Matematikës. Ky është provimi i tretë i Maturës Shtetërore, pasi më parë kanë dhënë dy provimet e tjera, Gjuhën e Huaj dhe Gjuhën Shqipe e Letërsinë.

Matematika është provimi i tretë, ndërsa i fundit është ai me zgjedhje në datë 20 qershor. Maturantët janë shprehur më parë se koha e përgatitjes nga një provim në tjetrin ka qenë e pamjaftueshme. Për të siguruar mbarëvajtjen e provimit në 206 shkolla të mesme në të gjithë vendin janë vendosur në gatishmëri 560 efektivë të Policisë së Shtetit.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here