Ylli Gurra një mjeran dhe shërbëtor i politikës

Myslimanet ne Shqiperi hyjne ne muajin e madhnueshem te Ramazanit mes shume shqetesimesh, mes veshtiresive per pune, mes mundesive te pakta per disa dhe pamundesive per disa te tjete per ti shkolluar dhe rritur si duhet femijet.

Myslimanet hyjne ne kete muaj edhe mes zymtesise per te ardhmen e tyre dhe te vendit, mes tymit te nje realiteti qe po i nxin gjithcka te nesermes me korrupsionin, mungesen e merites, drogen, politiken e piste qe eshte kthyer ne makth. Myslimanet megjithate hyjne ne kete muaj me shpresen e thelle se Zoti Fuqiplote do ti meshiroje, do ti fale, do tua pastroje zemrat, do ta ndihmoje vendin e tyre te kete me shume drite dhe me shume drejtesi.

Myslimanet hyjne ne kete muaj edhe ne shpresen se saktifica e kujtdo do te jete shtysa madhore e afrimit me Zotin dhe e te jetuarit me idene se e nesermja do te jete nje dite me me begati ku gjithkush me zerin dhe mundin e tij do ta beje te keqen te jete me e vogel. Nderkohe, hyrja ne kete muaj te madh per myslimanet sjell edhe thirrjen qesharake por edhe mjerane te myftiut Ylli Gurra qe politika te mos prishe shenjterine e Ramazanit por te mbahet larg. Nqs nuk eshte sherbim ndaj Rsnes, Veliajt dhe Xhafes thirrja e myftiut eshte thjesht vulgare. InshAllah ky muaj vertet na afron me shume me Zotin dhe na ben prej atyre qe Ai i fal.

Nga Fitim Zekthi

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here