Njihuni me frutin që iu ndihmon nga sëmundja e kancerit

Ky frut është përdorur për më shumë se 5 mijë vjet në Indi, për të forcuar sistemin imunitar.

Amla është një frut me ngjyrë të verdhë dhe të gjelbër. Ajo mund të rritet deri në 18 metra.

Antioksidantët si vitamina C dhe polifenolet gjenden në shumicën e frutave dhe mund të ofrojnë mbrojtje kundër sëmundjeve kronike, por edhe sëmundjeve të rënda si kanceri, sëmundjet e zemrës dhe diabeti.

Amlaki është një burim i shkëlqyer vitamine C. Në 100 gram amla mund të ketë deri në 450 miligramë vitaminë, kështu që lëngu i saj mund të ketë deri në 30 herë më shumë vitaminë C se sa te lëngu i freskët të portokallit.

Amla (Amalaki) është një fryt i jashtëzakonshëm i fuqishëm me veti të shumta të dobishme që shërbejnë për shëndetin tonë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here