Nervozohet Vokshi: ”Ministrat të na japin llogari”

Kryetarja e Komisionit Parlamentar për Edukimin dhe Mjetet e Komunikimit Albana Vokshi i është drejtuar me një letër kryeministrit Edi Rama dhe kryetarit të Kuvendit Gramoz Ruçi, ku kërkon në emër të Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike që të respektohet Kushtetuta, (pikërisht neni 7) për ndarjen dhe balancimin e pushteteve.

Partia Demokratike kërkon nga kryeministri dhe kreu i Kuvendit, që t’i jepet fund refuzimit të përsëritur nga ministrat e qeverisë, që të japin shpjegime dhe informacione për veprimtarinë e tyre, sa parashikon ligji.

LEXO EDHE  Shpërthen Salvini: Nëse kjo është BE, është një m*t! Italia do të dalë nga Unioni!

Kjo kërkesë vjen pas refuzimeve të përsëritura të ministrave për të dhënë shpjegime, gjë që është e vetmja mënyrë që opozita të ushtrojë të drejtën e saj Kushtetuese, për kontroll parlamentar.

“Ky refuzim i heq mundësinë e kontrollit kushtetues opozitës, gjë që është goditja më e rëndë e demokracisë në vend dhe përpjekje për të eleminuar opozitën”.

Letra i është bërë e ditur edhe krerëve të grupeve Parlamentare si dhe tre selive kryesore diplomatike në vend: SHBA, BE, OSBE.

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here