Zgjedhjet e 18 qershorit, hapen 338 vende të reja pune. Ja për çfarë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve do të punësojë 338 punonjës me kohë të pjesshme në funksion të menaxhimit të procesit zgjedhor për 18 qershorin. Kategorizimi i të kërkuarve fillon me specialistë të IT-së, topografë, juristë, përkthyes, operatorë, elektricistë, fonistë, teknikë të hartave, operatorë të përpunimit të informacionit zgjedhor, etj.

Këta punonjës do të nënshkruajnë një kontratë të përkohshme disa mujore me Komisionin dhe do të jenë në funksion të procesit zgjedhor.

“Në këtë kuadër të detyrimeve ligjore që ka KQZ-ja, lidhur me organizimin, administrimin dhe kontrollin e procesit zgjedhor, për zgjedhjet për Kuvend, që do të zhvillohen më datë 18 Qershor 2017, referuar nenit 21, pika 21 të Kodit Zgjedhor, duhet të miratohen shtesa në organikën e KQZ-së.

Këto shtesa përfshijnë punonjës të kategorive të ndryshme me kohë jo të plotë. Personeli me kohë jo të plotë pune do të rekrutohen dhe do të punojnë vetëm për periudhën e përgatitjes zgjedhjeve, deri në përfundimin e të gjitha detyrimeve ligjore, që ka  në të gjitha strukturat e Administratës së KQZ-së. Drejtoritë e Administratës së KQZ-së kanë paraqitur propozimet për nevojat që kanë për Zgjedhjet e Kuvendit 2017, të cilat përgjithësisht janë si në zgjedhje të mëparshme.

Drejtoria e Burimeve Njerëzore ka bërë sistemimin dhe rakordimet e propozimeve të drejtorive dhe i ka renditur në një material.  Në zgjedhjet për Kuvendin e Shqipërisë të datës 18 Qershor 2017, do të punësohen gjithsej 338 punonjës, ndërsa në zgjedhjet e  vitit 2013 u punësuan 385 punonjës dhe  në zgjedhjet vendore të vitit 2015 u punësuan 335 punonjës”,-thuhet në relacionin e KQZ-së. /Shqiptarja.com

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here