Manjani për përmbërimin: Të krijojmë një e-bay pë sendet e sekuestruara

Ministri i Drejtësisë Ylli Manjani, teksa foli për përmirësimin e shërbimit përmbarimor, ku shprehu nevojën e një reformimi të thellë për përbarimin. Manjani theksoi nevojën për krijimin e një qendre ankandi ku të dalin të gjitha sendet e sekuestruara apo të vëna në kolateral.

Ja fjala e Manjanit
“Duhet reformim i thellë i shërbimit përmbarimor, nxit përmbaruesit. Zbatimi i vendimeve gjyqësore e titujve ekzekutivë përgjegjësi publike, kjo gjë është e panegociueshme, motivimi i përmbaruesit me rëndësi. Shëndeti financiar duhet të korrespondojë me punën e bërë, askush nuk mund të mbajë faturën e moszbatimit të vendimeve gjyqësore. Sistemi bankar duhet ndihmuar, bankat janë për të administruar para. Na duhet të krijojmë një qendër të përqendruar ankandi për të gjithë sendet e sekuestruara apo të vëna në kolateral apo që janë objekt i ekzekutimit të titujve ekzekutiv dhe kjo do jetë e përqëndruar sipas modelit e¬bay apo një platforme të përqendruar që rrit shanset që pasuria të shitet dhe të krijohen mjetet monetare të nevojshme për të ekzekutuar detyrimin”.

LEXO EDHE  E prekur nga Covid-19, humb jetën pacientja 85-vjeçare në Infektiv

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here