“Karta Blu”, ja mënyra e re e punësimit të emigrantëve në BE

Komisioni i Bashkimit Europian ka propozuar të shpallë aplikimet për emigrantët e kualifikuar, që duan të pajisen me lejen e qëndrimit, “Kartën Blu”.

Kjo kartë do t’ju japë të drejtën e punësimit emigrantëve të kualifikuar që kanë shkuar në mënyrë të parregullt në Evropë dhe kërkojnë azil.

Punëtorët e kualifikuar, më të paktën një shkollë të lartë, do të marrin një ofertë pune në BE. Kohëzgjatja minimale e kontratës zgjat nga 6 deri në 12 muaj.

LEXO EDHE  COVID-19, Franca vë karantinë të detyrueshme për shtatë vende të tjera

Komisioni thekson se do të ulë pagën për të vënë më shumë vende pune në dispozicion. Ajo mund të shkojë sa paga mesatare kombëtare të një shtetasi anëtar i BE-së. Aktualisht, “Blue Card” lëshohet vetëm për profesionistë të aftë për të fituar 50 për qind më shumë se mesatarja.



PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here