Veliaj kopjon sërish Obamën, u shërben drekën 100 njerëzve në nevojë në Laprakë

Personat në pamundësi ekonomike dhe me aftësi të kufizuara të Laprakës dhe Kodër-Kamzës kanë një ambient ku mund të marrin një vakt ushqim dhe shërbime të tjera sociale.
Bashkia e Tiranës përuroi riparimin e ambienteve si dhe riaktivizimin e disa shërbimeve të reja në mensën sociale “Shtëpia e Përbashkët” në Laprakë, e cila ofron ushqim për 100 persona, ndërkohë që 300 persona të tjerë do kenë mundësi të marrin shërbime psiko-sociale.  Edhe këtë herë si një kopje e presidentit amerikan Barak Obama, Veliaj nuk ngurroi që ta dallonte qytetin që ai drejton nga qytete e tjera, ndërsa iu shërbeu drekën e parë frekuentuesve të kësaj qendre.

Veliaj tha se qyteti, përveç investimeve në punët publike, ka nevojë edhe për përkujdesje sociale. “Ajo që na dallon nga qytetet e tjera nuk është asfalti, ndërtimet apo infrastruktura, por fakti se ne bëjmë për njëri-tjetrin, fakti se rrëzohemi dhe ngrihemi bashkë. Falënderoj të gjithë ata që shërbejnë me shumë dinjitet, u jam shumë mirënjohës dhe besoj se qytetarët që jetojnë në zonën e Laprakës dhe Kodër Kamzës e ndjejnë dorën e bashkisë dhe të qytetit, si një qytet që beson te solidariteti”, tha kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj.

LEXO EDHE  Kujdes nesër, temperaturat arrijnë deri në 42 gradë/ Ja zonat më problematike

Ai theksoi se Bashkia e Tiranës është e vendosur që pavarësisht arsyeve dhe mundësive ekonomike, gjithsecilit mund t’i ofrohet ndihmë për të siguruar minimumin e një jetese të denjë. “Në Tiranë ka shumë halle dhe secili prej nesh është i papërgatitur për mënyrën se si i shkon jeta, megjithatë vendimi ynë është që në qytetin e Tiranës, pavarësisht vështirësive e halleve, pengesave, asnjë qytetar që është në nevojë të mos e kalojë ditën pa pasur një vakt të ngrohtë. Kjo qendër gjithashtu, ofron një mundësi për t’u ushqyer, për të kaluar pak kohë në komunitet, për të siguruar minimumin e dinjitetit njerëzor, pavarësisht vështirësive që mund të jetë duke kaluar secili prej nesh që në një moment të caktuar”, tha Veliaj.PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here