Lezha pa ujë, banorët shpojnë tubacionet e ujësjellësit

Derdhja e ujit në parcelat e fshatit Barbullojë kanë sjellë probleme me furnizimin e qytetit të Lezhës. Prej të pakten 2 vitesh, tubacioni i ujësjellësit që furnizon qytetin e Lezhës përvecse është çarë në 3 pika, përziehet edhe me ujërat e ndotur dhe më pas furnizon të gjithë Lezhën dhe Shëngjinin.

Ndërkohë askush nga Inspektoriati Shëndetësor i Lezhës nuk pranon të flasë, ndërkohë që askush nuk i ka informuar qytetaret e Lezhës për ujin e ndotur.

Gjithashtu rdhe banorët e Mabes në Lezhë prej 3 vitesh vuajnë mungesën e ujit të pijëshëm.

Ujësjellësi i ndërtuar për të furnizuar 150 familje të zones funksionoi vetem 2 vite dhe më pas gjithçka u kthye si në fillim.

LEXO EDHE  Akuzat mes Rilindasve, Lame-Koçi përplasen për Kadastrën/ A po i heton SPAK dosjet?

Shpimet janë zgjidhja për të siguruar ujin për larje dhe gatim, ndërsa atë të pijshëm e marrin në Hajmel ose e blejnë.

Dy here brenda 13 viteve është investuar për ujësjellësin e fshatit Mabë në Lezhë, por në asnjërin rast nuk u gjet asnjë zgjidhje për të furnizuar banoret me ujë qofte edhe me orare.

Pa ujë të rrjedhshem janë edhe shkolla dhe qëndra shëndetsore, por drejtuesit e tyre mbyllin dyert për të fshehur të vërteten.

uji 2PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here