Disa këshilla për lënjen e duhanit

Njerëzit që duan të lënë duhanin kanë më shumë gjasa të kenë sukses nëse e bëjnë atë në një mënyrë të papritur dhe të menjëhershëm, thuhet sipas një studimi të fundit të mjekëve të huaj.

Ata të cilët me vetdëshirë e kanë përdorur këtë qasje kanë qenë 25% më të suksesshëm gjatë gjithë vitit në qëllimin për ta lënë konsumimin e duhanit.

Sipas Shërbimit Shëndetësor Kombëtar, thuhet se përcaktimi i një date të përshtatshme dhe dhënja e një premtimi vetvetes që nuk do të konsumoni duhanin më, është tejet e rëndësishme, shkruan BBC.

LEXO EDHE  Vaksinim i detyrueshëm për arsimtarët? Ja çfarë thotë Ministria e Arsimit

‘’Edhe nëse juve jeni në një situatë të vështirë dhe patjetër keni nevojë të tymosni një cigare atëherë mos e thyeni premtimin tuaj, vazhdoni të i thoni vetes tuaj që më nuk do ta përdorni asnjëherë këtë metodë për të larguar nervozën apo tejkaluar problemet tuaja çfarë do qofshin ato’’, thuhet në njoftimin e Shërbimit Shëndetësor Kombëtar në Britani.PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here