Berisha: Arrestimi i Fatos Nanos, një gabim i rëndë

Ish-kryeministri Sali Berisha i rikthehet periudhës së arrestimit të Fatos Nanos pas viteve ’90, duke theksuar se ishte një hap shumë i gabuar arrestimi i tij.

Nënjë intervistë për RTK-në e Kosovës- se dosja është bërë nga Partia Socialiste dhe në asnjë mënyrë nuk kishte të bënte me Sali Berishën.

 Pyetje: Ju identifikoheni me figurat qendrore që lidhen me transformimet më të mëdha që ka pësuar Shqipëria, që nga diktatura në sistem pluralist. A e keni përdorur pushtetin dhe besimin publik, për sa kohë që keni qëndruar, për ti demonizuar kundërshtarët politik? Po flas pas vitit ‘90, si jeni sjellë me kundërshtarët politik?

“Unë mendoj se me kundërshtarët politik, përveç arrestimit të Fatos Nanos, arrestim i cili, dosja e të cilit nuk kishte absolutisht asnjë element të shtuar nga Sali Berisha. E kishte përgatitur vetë PS në pushtet dosjen e Nanos. Unë nuk them se ishte fajtor apo jo sepse është çështje gjykate, por arrestimi i tij në atë kohë në avancë ishte një hap shumë i gabuar që në mënyrë kategorike s’kishte të bënte me Sali Berishën.

Por Sali Berisha përgjegjësisë nuk i ikën, nuk thotë se nuk isha president. Unë isha president dhe ajo ndodhi. Në raste të tjera kam bërë gjithçka për të gjetur gjuhën me kundërshtarët politikë në çdo moment. Fakti që ata erdhën në pushtet me rebelim komunist, ata erdhën në pushtet duke gjuajtur me armë presidencën dhe unë ndodhesha brenda në detyrë, duke menduar se mund të pushtonin presidencën, dhe unë i largova me votë nga pushteti, kjo dëshmon besimin tim të madh tek ato parime që unë kisha shpallur.”shprehet ish kryeministri Berisha.

LEXO EDHE  6 të arrestuar dhe 32 patenta të pezulluara, çfarë ndodhi në Lezhë?


PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here