Zgjerohet protesta, artistët kundër kullave të oligarkëve

April 2, 20180
WhatsApp-Image-2018-02-14-at-16.41.30.jpeg?fit=1200%2C900

Një grup artistësh të njohur janë mbledhur sot në një protestë kundër shembjes së Teatrit Kombëtar. Ata kanë kërkuar që të kthehet pas vendimi i qeverisë që cakton shembjen e teatrit dhe përbri tij të ngrihen shtatë kulla.

Qeveria e mori këtë nismë një muaj më pare, ku u vendos që pas shembejs së godinës së Teatrit Kombëtar, me arkitekturë të viteve 30-40, të ndërtohet një teatër i ri, por me kusht që fare pranë godinës së re të artistëve të jepej leje ndërtimi për ngritjen e shtatë kullave.

Edhe kjo është pjesë e nismës së qeverisë për të ndërtuar dhe zaptuar hapësirat publike me një grup oligarkësh, kundrejt intersave personale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *