Zgjerohet protesta, artistët kundër kullave të oligarkëve

Një grup artistësh të njohur janë mbledhur sot në një protestë kundër shembjes së Teatrit Kombëtar. Ata kanë kërkuar që të kthehet pas vendimi i qeverisë që cakton shembjen e teatrit dhe përbri tij të ngrihen shtatë kulla.

Qeveria e mori këtë nismë një muaj më pare, ku u vendos që pas shembejs së godinës së Teatrit Kombëtar, me arkitekturë të viteve 30-40, të ndërtohet një teatër i ri, por me kusht që fare pranë godinës së re të artistëve të jepej leje ndërtimi për ngritjen e shtatë kullave.

Edhe kjo është pjesë e nismës së qeverisë për të ndërtuar dhe zaptuar hapësirat publike me një grup oligarkësh, kundrejt intersave personale.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here