• Kontakt
Sunday, November 9, 2025
BoldNews.al

Nuk ka rezultat
View All Result
  • KRYESORE
  • INVESTIGIME
  • OP-ED
  • VETTING
  • AKTUALITET
  • POLITIKE
  • SPORT
    • Euro 2024
  • TE TJERA
    • PRIVACY POLICY
    • KONTAKT
    • EKONOMI
    • SHENDETI
    • SHOW BIZ
    • KULTURE
    • POLITIKE
    • KRONIKE
    • TEKNOLOGJI
    • VIDEOT KRYESORE TE DITES
    • VIDEO
    • BOLD BLOG
    • FOTOGRAFI
    • HOROSKOPI
    • NDRYSHE
    • RAJONI
    • BOTA
    • SOCIALE
  • ZGJEDHJE 2025
  • KRYESORE
  • INVESTIGIME
  • OP-ED
  • VETTING
  • AKTUALITET
  • POLITIKE
  • SPORT
    • Euro 2024
  • TE TJERA
    • PRIVACY POLICY
    • KONTAKT
    • EKONOMI
    • SHENDETI
    • SHOW BIZ
    • KULTURE
    • POLITIKE
    • KRONIKE
    • TEKNOLOGJI
    • VIDEOT KRYESORE TE DITES
    • VIDEO
    • BOLD BLOG
    • FOTOGRAFI
    • HOROSKOPI
    • NDRYSHE
    • RAJONI
    • BOTA
    • SOCIALE
  • ZGJEDHJE 2025
BoldNews.al
Fillimi SHENDETI

Tortë çokollate nga gështenjat pa miell dhe sheqer

09:45 : 30/10/2016
në SHENDETI

Ja sesi mund të përgatisim këtë ëmbëlsirë të shijshme.

Ngroheni furrën në 180 gradë celsius.

Ndani të bardhët dhe të verdhët e vezëve dhe në enë të veçanta bashkë me pak kripë tundni të bardhët deri sa të marrin formën e borës.

 Në enën tjetër tundni të verdhët e vezëve, purenë e gështenjave dhe gjalpin. Në përbërje ngadalë qitni gjysmën e të bardhëve të vezëve, rumin dhe çokollatën e shkrirë.

Të gjitha bashkë përzieni dhe në përbërje shtoni pjesën e mbetur të të bardhëve të vezës.

Kallëpin e tortës lyeni me gjalpë dhe mbështilleni me letër për pjekje dhe përbërjen qiteni në kallëp.

Lexo edhe:

Pjesëmarrja e votuesve në 5 bashkitë e vendit deri në orën 17:00

Qytetari denoncon kompaninë “VIPA”: Bleva patatina, kishte brenda 4 copë! Janë mashtruesa

Piqeni tortën nga 40 deri në 60 minuta.

Kujdes: Torta patjetër duhet të mbetet e butë në mes, nëse me thikë kontrolloni a është pjekur torta – thika duhet të jetë e pastër.

Tortën nxirreni nga kallëpi dhe lëreni të ftohet, ndërkaq ju përgatitni glazurën. Thërrmoni çokollatën dhe shkrijeni në avull.

Lyeni me ajkë, shtoni disa pikë ekstrakti të vaniljes dhe përzieni derisa të bëhet përbërja njëngjyrëshe e gështenjtë.

Derisa përbërja është ende e nxehtë, lyeni sipër tortën, dekoroni me gështenja, çokollatë apo karamele.

Përbërësit:

* 225 g çokollatë të zezë,
* 6 vezë,
* Kripë sa mund të kapet me një gisht,
* 125 g gjalpë,
* 500 g pure të ngrirë gështenje,
* 2 lugë rum

Për shtojcë:

* 100 g çokollatë të zezë,
* 250 g mililitra ajkë për krem,
* Disa pika ekstrakt vanilje

 

Lajme të lidhura

AKTUALITET

Pjesëmarrja e votuesve në 5 bashkitë e vendit deri në orën 17:00

17:28 : 09/11/2025
AKTUALITET

Qytetari denoncon kompaninë “VIPA”: Bleva patatina, kishte brenda 4 copë! Janë mashtruesa

17:16 : 09/11/2025
AKTUALITET

Aeroporti i Vlorës, ngrehina pa operim

16:51 : 09/11/2025
AKTUALITET

Dy orë nga mbyllja e procesit zgjedhor, sa është pjesëmarrja e qytetarëve në secilën bashki

16:37 : 09/11/2025
AKTUALITET

Celibashi: Pjesëmarrje e ulët e të rinjve në votim! Dy problematika në Vlorë e Cërrik

16:26 : 09/11/2025
RAJONI

Ryshfet në procesin zgjedhor në Kosovë, dy persona në pranga

16:13 : 09/11/2025
Para

Nuk përdori antidjersë për 1 vit dhe ja rezultati "tronditës"

TË GJITHA

Pjesëmarrja e votuesve në 5 bashkitë e vendit deri në orën 17:00

17:28 : 09/11/2025

Qytetari denoncon kompaninë “VIPA”: Bleva patatina, kishte brenda 4 copë! Janë mashtruesa

17:16 : 09/11/2025

Aeroporti i Vlorës, ngrehina pa operim

16:51 : 09/11/2025

Dy orë nga mbyllja e procesit zgjedhor, sa është pjesëmarrja e qytetarëve në secilën bashki

16:37 : 09/11/2025

Celibashi: Pjesëmarrje e ulët e të rinjve në votim! Dy problematika në Vlorë e Cërrik

16:26 : 09/11/2025

Ryshfet në procesin zgjedhor në Kosovë, dy persona në pranga

16:13 : 09/11/2025

Miratimi i ligjit për barazinë gjinore, Berisha: PS i vuri kazmën familjes shqiptare

15:58 : 09/11/2025



RRETH NESH

Boldnews.al mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.
Na kontakto: [email protected]

NA NDIQ

  • Kontakt

2025 Boldnews Dev By Techzero1.com

  • KRYESORE
  • INVESTIGIME
  • OP-ED
  • VETTING
  • AKTUALITET
  • POLITIKE
  • SPORT
    • Euro 2024
  • TE TJERA
    • PRIVACY POLICY
    • KONTAKT
    • EKONOMI
    • SHENDETI
    • SHOW BIZ
    • KULTURE
    • POLITIKE
    • KRONIKE
    • TEKNOLOGJI
    • VIDEOT KRYESORE TE DITES
    • VIDEO
    • BOLD BLOG
    • FOTOGRAFI
    • HOROSKOPI
    • NDRYSHE
    • RAJONI
    • BOTA
    • SOCIALE
  • ZGJEDHJE 2025

2025 Boldnews Dev By Techzero1.com