Përbërësit
2 kungulleshkatë mëdha | |
2 vezë | |
2 qepe te njoma | |
250 gr miell | |
djathëtë coptuar | |
kripëdhe piper i zi | |
majdanoz | |
pluhur për ëmbëlsira |
Hapat
1 | Kungulleshat i grini në rende dhe i kriposni. |
2 | Pas 10 minutash kullojani mirë tepricën e ujit. |
3 | Shtoni qepen e grirë në rende, pastaj djathin, vezët, majdanozin, miellin, pluhurin e ëmbëlsirave dhe pak piper. |
4 | Tërë këtë masë përzieni mirë dhe fërgojeni në tigan në vaj të nxehtë. |
5 | Bëni gati petullat dhe vendosni në salveta që teprica e ujit të kullohet, pastaj qitni djathin e grirë në rende. |
6 | Mund t’i servirni me ajkë apo jogurt. |