Shpesh njerëzit hezitojnë të konsumojnë hurdhër pasi ka aromë të rëndë. Edhe pse i dimë vlerat ushqyese të hurdhës në shumë raste nuk mund ta kemi në përditshëmrinë tonë.
Ka disa zëra që janë pro dhe kundër konsumimit të hurdhrës.
Pro: Ka shije fantastike. Kundër: Aroma që mbetet pas konsumimit të saj me siguri do t’ju largojë nga të gjthë njerëzit që ju qëndrojnë pranë.
Por tashmë aroma e rëndë e hudhrës mund të mbetet thjesht një kujtim i së shkuarës. Sepse tashmë një inxhinier ndërtimi dhe një avokat komercial janë duke rritur një hudhër që ka shije të mire, por nuk ka aromë.
E njohur si Aglione, hudhra është pak më e butë në shije, por pothuajse tërësisht pa erë. Kultivuesit Alessandro Guagni dhe Lorenzo Bianchi shpresojnë që njerëzit të bien në dashuri me hudhrën e re.
Hudhra është një përbërës jetik në shumë receta kuzhine, por askund më shumë se sa në Itali. Megjithatë, shumë hezitojnë ta përdorin atë në sasi të larta në gatim për shkak të aromës së rëndë që lë në frymëmarrjet e njerëzve që e konsumojnë.
Burimi: DailyMail