Artriti mund të jetë një gjendje e pakëndshme dhe e dhimbshme për të jetuar.
Llojet e ndryshme të gjendjes mund të shkaktojnë që nyjat tuaja të ndjehen të fryra, të ndjeshme, të ngurtësuara ose të përflakura, ose të çojnë në dobësi dhe humbje të muskujve.
Megjithëse nuk ka shërim, mendohet se dieta mund të luajë një rol në menaxhimin e simptomave.
Sipas një eksperte, doktoreshë Clare Morrison nga MedExpress, ushqimet e pasura me kalium mund të jenë çelësi për trajtimin e artritit. Ajo shpjegoi: “Kaliumi dietik ndihmon në balancimin e natriumit të tepërt nga kripa, duke reduktuar mbajtjen e lëngjeve dhe duke ndihmuar përdorimin e duhur të kalciumit në kocka dhe nyje”.
Kjo u mbështet nga një studim i publikuar në The Journal of Pain, i cili vendosi një lidhje midis niveleve të ulëta të kaliumit dhe artritit reumatoid.
“Pacientët me artrit reumatoid (RA) janë përshkruar se kanë përqendrime të konsiderueshme të ulëta të kaliumit në serum sesa në subjektet e shëndetshme. Suplementet e kaliumit dukej se ulnin intensitetin e dhimbjes”, thotë studimi.