Kur dëgjojmë “vitaminë C”, mendja na shkon menjëherë te portokalli, por ky nuk është i vetmi frut me një sasi të konsiderueshme të vitaminës. Fruta të tjera të shijshme ofrojnë më shumë vitaminë C në të njëjtën sasi.
Edhe pse një portokall mesatar ofron mjaftueshëm vitaminë C, rreth 70 mg, shikoni se cilat fruta të tjera mund të zgjidhni për të siguruar parandalimin e duhur.
– Luleshtrydhet : Një filxhan luleshtrydhe siguron 85 mg vitaminë C, si dhe mangan, i cili kontribuon në kontrollin më efektiv të sheqerit.
– Mango : Një mango e plotë siguron 122 mg vitaminë C. Zeaksantina e frutave është veçanërisht e dobishme për sytë.
– Aktinid: Një kivi siguron rreth 64 mg vitaminë C.
– Papaja: Një frut i vogël siguron një sasi mbresëlënëse prej 95 mg vitaminë C.
Marrja e rekomanduar ditore e vitaminës C është 60 mg.