Rrëfehet Basha: Fola tre muaj me Berishën për të gjetur zgjidhje, ja çfarë më tha

Përballa opinionistëve në studion e Open kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha deklaroi se nuk do të flasë asnjëherë për provat që DASH ka kundër Berishës, sepse sipas tij këtë të drejtë e ka vetëm DASH.
Ju duket i drejtë apo i gabuar vendimi i DASH?
Vendimi im për Berishën u mor pikërisht për të mos pasur përçarjen në PD. Se çfarë di unë dhe unë kam vendosur të mos pështyjë në 16 vitet me Sali Berishën. Le të marrim skenarin negativ. Përjashtimin e Berishës me 70% të votave të Kuvendit. Të marrim tjetrën. Largimin tim dhe ardhjen e një tjetri. E njëjta gjë do të ishte. Nuk do të kishte lider tjetër si unë që kam arritur të marr njëvendim për pezullim dhe jo përjashtimin e Sali Berishës. Unë e kam kalkuluar shumë mirë dhe ai e di mirë. Ia kam thënë dhe ia kam thënë në sy që do të marrë vendimet në të mirë të partisë dhe më ka thënë: ” Ti merr vendimet e tua dhe unë do të marrë vendimet e mia”.
Jeni i bindur që keni marrë këtë vendim?
Nuk e komentoj vendimin e DASH.
Ishte e drejtë kërkesa e DASH për distancimin nga Berisha?
Nëse nuk do kisha bërë betejën që kam bërë tre muaj me Berishën, nëse do zgjidhja rrugën e shkrutër, atherë do kisha bërë atë që do bënte Sali Beridha. Fakti që unë kam bërë gjithçka për të arritur një zgjidhje nga ajo që u kërkua nga aleati ynë, flet shumë. Prej ditës së parë deri në ditën e fundit qëndrimi i tij ka qenë i njëjtë.
Zati Berisha njihet tashmë për emocionalitetin e tij, energjinë me të cilën i futet një ♪ështje dhe nuk kthehet nga ajo edhe kur e ka gabim. E vlerësojë për racionalizimin e krizave. I kam thënë të mos futemi në konspiracion. Ndodhemi përballë një vendimi dhe të mos gënjejmë veten tonë. të dshohim cilat janë tre çështjket për të dalë nga kriza.
Dinjiteti, shpallja non grata dhe familja e tij. Këto kanë qenë tre shtyllat që diskutuam me të deri në 9 shtator.
Kam besuar dhe besoj se nuk mund të injorohen arritjet e tij. Dhe dy të tjerat janë përgjegjësia ime. Qëndrimi i tij ka qenë konstant. Ka thënë se nuk vendops askënd përpara dinjitetit tim madje as partinë. Dhe këtu ne u ndam dhe i kam thënë se unë do të duhet të marrë vendimet e mia.
Me Berishën kemi diskutuar të gjitha variantet. Edhe më të këqijat. Tha në korrik s enuk do të përfshijë as partinë dhe as Kuvendin Kombëtar. Dhe në fund si konkludojë?

LEXO EDHE  Kola: Jemi para një grushti shteti kundër Bashës