Lind një tjetër republikë: Barbados feston largimin e mbretëreshës së Britanisë

Barbados, ish-koloni britanike, do të këpusë javën e ardhshme edhe lidhjen e fundit me Britaninë për herë të parë pas 400 vitesh nga dita kur anija e parë angleze mbërriti në ishullin e Karaibeve. Në vend, festimet kanë nisur.

Dita e fundit e nëntorit shënon largimin e mbretëreshës Elizabetë nga detyra e kreut të shtetit dhe emërimin e presidentes Sandra Mason.

LEXO EDHE  Çfarë ndodhi herën e fundit, kur Perëndimi e braktisi vendin tim

Ky ndryshim përfaqëson prerjen e lidhjes ombelikale me Britaninë, megjithëse në thelb mbetet një hap simbolik, pasi Barbados është vend i pavarur që nga viti 1996.