Mungesa e vitaminës së zakonshme që ‘dyfishon’ rrezikun për të pasur një goditje në tru

Goditja në tru vret miliona njerëz në mbarë botën çdo vit, por numri po zvogëlohet nga viti në vit.

Pavarësisht niveleve më të ulëta të vdekshmërisë, barra është ende në rritje si rezultat i plakjes së popullsisë. Marrja e veprimeve për të përmirësuar shëndetin kardiovaskular përmes dietës dhe stërvitjes mund të ulë rrezikun e goditjes në tru.

Një mungesë vitamine, e zakonshme gjatë muajve të ftohtë, mund të ketë nevojë gjithashtu për korrigjim për të ulur rrezikun tuaj, shkruan.

LEXO EDHE  Vaksinat me detyrim? Dollenberg: Ja kategoritë ku duhet të aplikohet

Vitamina D është thelbësore për shumë funksione kyçe në trup, si sistemi imunitar dhe metabolizmi i kockave.

Ajo është përgjegjësja kryesore për rregullimin e niveleve të kalciumit dhe fosforit. Por ka literaturë në rritje që thekson lidhjet e vitaminës D me shëndetin kardiovaskular.