CDC konfirmon praninë e nën-variantit të ri Delta në SHBA

Në një konferencë të fundit për shtyp në Shtëpinë e Bardhë, Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), kanë konfirmuar praninë e një nën- variantit Delta, AY.4.2 – në Shtetet e Bashkuara.

“Delta mbetet varianti dominues,” duke zënë më shumë se 99.7% të të gjitha rasteve të koronavirusit në SHBA, tha CDC .

LEXO EDHE  Sulmuan dhe përdhunuan vajzën italiane, arrestohet shqiptari dhe kroati

“Për momentin, nuk ka asnjë provë që nënvarianti AY.4.2 ndikon në efektivitetin e vaksinave ose terapive tona aktuale,” vuri në dukje CDC, duke shtuar se:

“Vaksinimi mbetet masa më e mirë e shëndetit publik për të parandaluar përhapjen e virusit dhe zvogëloni mundësinë e shfaqjes së varianteve të reja.”