Niveli i varfërisë në Shqipëri/ Reagon Xhelal Mziu: Ekonomia …

Deputeti demokrat Xhelal Mziu, ka reaguar për situanëtn e rëndë ekonomike në të cilën ndodhet Shqipëria në këtë periudhë.

Sipas tij ekonomia e Shqipërisë, bazohet në sektorin e ndërtimit, nuk siguronë përfitime afatgjata!

Ndërsa shton se ndërtimi në Shqipëri ngelet sektori më i rëndësishëm për shkak të parave të krimit, korrupsionit, drogës por dhe të remitancave.

Postimi i Mziut:

Ekonomia e Shqipërisë, bazohet në sektorin e ndërtimit, nuk siguronë përfitime afatgjata!

Ndërtimi në Shqipëri ngelet sektori më i rëndësishëm për shkak të parave të krimit, korrupsionit, drogës por dhe të remitancave.

Qeveria e Shqipërisë duhet të investojë në edukim, inovacion dhe në ekonominë e gjelbër që ta vërë ekonominë në baza rritje të qëndrueshme, sipas Bankës Botërore për Shqipërinë, në prezantimin e Raportit të Rregullt Ekonomik të Ballkanit Perëndimor.

Rimëkëmbja është mbështetur nga konsumi, turizmi dhe ndërtimi, në vazhdim rritja pritet të zbutet në raport me vendet e tjera, sepse nuk ka një strategji afatgjatë nga qeveria!

Shkalla e varfërisë për rajonin është mbi 21% dhe Shqipëria është në nivelin më të lart të varfërisë!

Rimëkëmbja mbetet e brishtë, lajmëron Banka, tkurrja e vendeve të punës nga recesioni dhe pasojat e tij kanë prekur në mënyrë disproporcionale gratë dhe të rinjtë!

Papunësia e të rinjve në Shqipëri kalon shifrën e 40% në 2021 (pavarësisht emigrimit masiv mbi 500 mijë shqiptarëve), duke përkeqësuar më tej perspektivën e punësimit të të rinjëve.

Ndërtimi nuk është afatgjatë, ka një limit, nuk krijon vende pune definitive, ndikon në rritjen e borxhit tregëtar, ekonomia prodhuese ngelet sfida e Shqipërisë!

LEXO EDHE  Protesta në Laprakë, banorët përplasen me policinë (VIDEO)