U përdor edhe në Shqipëri/ OBSH pezullon miratimin e vaksinës ruse Sputnik-V

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) ka bërë të ditur me dije se procesi i regjistrimit të vaksinës Sputnik-V Covid-19, në listën e saj të vaksinave të miratuara për përdorim është pezulluar.

Sipas mediave të huaja mësohet se ky vendim është marrë pas disa të dhënave të cilat mungojnën ga ana e kompanisë.

“Ne po punojmë me Ministrinë Ruse të Shëndetësisë pothuajse çdo ditë për të adresuar çdo çështje të mbetur që duhet të plotësohet nga Fondi i Investimeve Direkte Ruse, ” tha Mariangela Simao, ndihmës drejtore e përgjithshme e OBSH-së në ilaçe dhe produkte shëndetësore.

Ministri rus i Shëndetësisë Mikhail Muraska kishte thënë në fillim të këtij muaji se të gjitha pengesat për regjistrimin e vaksinës nga OBSH ishin tejkaluar dhe se vetëm disa procedura burokratike kishin mbetur për t’u përfunduar.

LEXO EDHE  Koronavirusi/ Tre v*ktima dhe 428 të infektuar në 24 orët e fundit në Shqipëri! Harta

Simao tha se sapo të arrihet një marrëveshje, OBSH do të rihapë çështjen dhe do të vlerësojë të dhënat e paraqitura, edhe pse ato ishin “akoma të paplota” dhe do të rifillojë inspektimet në vendin e prodhimit në Rusi.

“Të gjitha parashtresat që kemi, ato adresohen në të njëjtën mënyrë,” tha ajo dhe nuk specifikoi një afat kohor kur mund të përfundonte procesi i listimit.

Sputnik V, ishte një nga vaksinat që u soll dhe u përdor nga autoritetet shëndetësore shqiptare, ndërsa nuk dihet se sa doza mund të jenë injektuar.