Nën masat anti-Covid, nis sot viti i ri shkollor

Sot nis viti i ri shkollor për arsimin parauniversitar në Shqipëri.

Këtë vit rreth 480 mijë nxënës mund të zhvillojnë mësim fizikisht, por me masa anti-covid.

Ajo që theksohet në këtë vit shkollor është se mësuesit janë të detyruar që të kenë certifikatë vaksinimi ose test të përjavshëm ndaj COVID-19.

LEXO EDHE  Nga lodhja kronike deri te problemet në zemër, ja pasojat e koronavirusit të zgjatur

Po ashtu në klasa është detyueshme maska, distanca si dhe orët e mësimit janë 30 minutshe.

Deri në klasën e pestë mësimi do të zhvillohet me dy turne në orare të ndryshme.