Të dyshuar për rrëmbimin e gazetarit, SHBA vendos sanksione ndaj katër iranianëve

Departamenti i Thesarit i Shteteve të Bashkuara ka sanksionuar katër zyrtarë iranianë të inteligjencës, të cilët pretendojnë se kishin në shënjestër një gazetar irano-amerikan dhe aktivist të të drejtave të njeriut që jetonte në SHBA dhe disidentët iranianë në vende të tjera në një përpjekje për të heshtur kritikët e qeverisë iraniane.

Zyra e Thesarit për Kontrollin e Pasurive të Huaja tha në një deklaratë për shtyp të Premten se zyrtarja e lartë e inteligjencës me bazë në Iran, Alireza Shahvaroghi Farahani udhëhoqi një grup oficerësh të inteligjencës iraniane në një komplot për të rrëmbyer një gazetar me bazë në SHBA dhe aktiviste për të drejtat e njeriut.

LEXO EDHE  Papa: Aborti është vr*sje. Martesa është vetëm lidhja mes burrit dhe gruas

Megjithëse nuk përmendet me emër në deklaratën e Thesarit ose në faqen e saj në internet, gazetari me sa duket është Masih Alinejad , një reporter që ka kontribuar në shërbimin e gjuhës persiane të Zërit të Amerikës të financuar nga qeveria amerikane dhe raportet mbi çështjet e të drejtave të njeriut në Iran dhe rasti i të cilit përfshin oficerët e inteligjencës iraniane kanë bërë lajme ndërkombëtare.