Zjarret në Vlorë, PD: Çdo vonesë në marrjen e masave është shpërdorim i detyrës

Deputeti i zgjedhur i Partisë Demokratike, Bujar Leskaj, ka reaguar në lidhje me situatën e krijuar nga zjarret në qarkun e Vlorës.

Përmes një postimi në rrjetin social, Leskaj shprehet se qindra hektarë janë djegur në Karaburun, Tragjas dhe Dukat.

“Si deputet i Vlorës po ndjek me shumë shqetësim prej ditësh situatën alarmante të zjarreve në qarkun e Vlorës, në Karaburun, Tragjas e Dukat ku janë djegur qindar hectare, duke sjellë një dëm të madhe ekologjik, por edhe në pasuritë natyrore të zonës.

Qeveria, ministria e mbrojtjes, pushteti vendor dhe Emergjenca Civile kanë qenë pasive, duke i lënë të vetëm zjarrfikësit që të luftojnë për përballimin e situatës me mjete rrethanore.

LEXO EDHE  Emrat/ Tranferime e emërime prokurorësh, ja çfarë vendosi KLP

Dhe kjo është e patolerueshme!

Ndaj, u bëj thirrje të gjithë aktorëve dhe faktorëve të pushtetit qendror e vendor, institucioneve të shtetit shqiptar, Ministrisë së Brendshme, Ministrisë së Mbrojtjes, Agjencisë Kombëtare të Emergjencave Civile për një ndërhyrje sa më të shpejtë e efikase, për një ndërhyrje të koordinuar, në mënyrë që situata të normalizohet dhe të shpëtojë pasuria jonë kombëtare.

Çdo vonesë në marrjen e masave është shpërdorim i detyrës dhe vepër penale!

Çdo vonesë është një taksë e rëndë që i paguajmë të ardhmes së fëmijëve tanë, atdheut tonë!”, shprehet Leskaj.