Përhapja e “Delta”, eksperti grek: Virusi do shumëfishohet tek fëmijët dhe tek të pavaksinuarit

Pandemia ka marrë një kthesë tjetër pas përhapjes së variantit “Delta”. Eksperti grek Theodoros Vasilakopoulos ka folur për këtë situatë. Ai ka treguar se virusi do të shumëfishohet tek fëmijët ose tek të rriturit e pavaksinuar, do të grumbullojë mutacione, disa prej të cilave do të zgjidhen dhe do të krijohen lloje më ngjitëse.

LEXO EDHE  Euro në rënie jo të zakonshme për muajin Shtator

”Ne jemi në një luftë mes nesh me vaksinat dhe imunitetin natyror dhe virusin. Është parë si Delta u përhap, mund të krijohet dhe të përhapet një tjetër variant. Kush do të arrijë më shpejt dhe ne duhet të arrijmë sepse kemi mjetet”, tha ai.

“Delta” është përhapur nëpër botë, duke rritur ndjeshëm rastet positive.