Vakanca në SPAK, ja kush janë dy kandidatët që do të vlerësohen nga KLP

Këshilli i Lartë i Lartë i Prokurorisë në kuadër të procesit të vlerësimit të kandidatëve për prokuror në Prokurorinë e Posaçme, ka njoftuar kandidatët për t’u paraqitur në intervistë.

Përmes një njoftimi, KLP komunikon se intervista me secili kandidat do të zhvillohet nesër prej orës 09:00 të mëngjesit dhe do të zgjasë secila për 30 minuta.

Sipas KLP, dy kandidatët e përzgjedhur Adnan Xholi dhe Dorina Bejko plotësojnë kushtet ligjore dhe kriteret etike e profesionale.

“Me datë 18.05.2021, KLP ka shpallur dy vakanca për ngritjen në detyrë të prokurorëve në Prokurorinë e Posaçme. Brenda afatit të përcaktuar , kanë shprehur interes dy kandidatët z. Adnan Xholi dhe znj. Dorina Bejko.

LEXO EDHE  Zjarri në Vajkan, deputeti i PD: Ka orë të tëra që përparon, zjarrfikësit dhe policia nuk reagojnë

Pas verifikimit të plotësimit të kushteve ligjore nga ana e Komisionit të Posaçëm për ngritjen në detyrë si prokurorë në SPAK, Këshilli miratoi me vendim nr.195, datë 09.06.2021, listën e kandidatëve që plotësojnë kushtet ligjore dhe mund të vazhdojnë procesin e vlerësimit e kritereve të posaçme etike dhe profesionale si më poshtë:

Adnan Xholi

Dorina Bejko.

Intervistat do të zgjasin rreth 30 minuta për secilin kandidat dhe do të regjistrohen me audio dhe video”, thuhet në njoftimin e KLP.