Mjeku amerikan, pjesë e administratës së Donald Trump: Varianti “Delta” do të jetë virusi më i rëndë, me të cilin do të infektoheni gjatë gjithë jetës

Dr. Scott Gottlieb, komisioner i Administratës së Ushqimeve dhe Ilaçeve në kohën e Presidentit Trump është shprehur në një intervistë për CBS se variant “Delta” i COVID-19 do të jetë virusi më i rëndë me të cilin do të infektohen shumica e amerikanëve që nuk janë vaksinuar.

“Për pjesën më të madhe të njerëzve që do të infektohen me variantin Delta, do të jetë virusi më i rëndë me të cilin do të infektohen gjatë gjithë jetës së tyre, sa i përket rrezikut për t’u shtruar në spital”, tha Dr. Gottlieb.

LEXO EDHE  Misteri, vetëvritet oficeri i 4-rt i Policisë

Varianti “Delta” po përhapet me shpejtësi në shumë shtete, por në SHBA, Britani dhe Indi, numri it ë infektuarve dhe viktimave është shumë i madh.