Kriptovaluta, sa e rrezikuar është Shqipëria? Ja çfarë thotë Anila Denaj

Kriptovaluta është një temat më të nxehta të ekonomisë botërore për shkak të mundësisë dhe rrezikut që ofron.

Po sa e rrezikuar është Shqipëria nga përdorimi i monedhave virtuale?

Ministrja e Financave Anila Denaj i dha këtë përgjigje gazetarit Lutfi Dervishi në emisionin Përballë:

“Çdo investim që ka një return të lart ka një rrezik por duhet të shoqërohet me aktet juridike dhe nënligjore të duhura sikurse dhe me veprimtarinë e rregullatorit.

LEXO EDHE  Rritja ekonomike, pse duhet t’i mbajmë sytë nga eksportet

Nuk ka transaksione të cilat janë dhe duhet të jenë në vëmendje të rregullatorit. Roli i qeverisë shqiptare dhe instutucioneve të saj është të monitorojnë ato që janë sot tendenca të kohës.

Nëse ke shtet që forcon aktet juridike dhe ke institucione rregullatore që mbikqyrin këto operacione nuk ka rrezik.
Pra rëndësi ka a kemi ligjet e duhura, a kemi institucionet e duhura dhe a kemi rregullatorët e duhur.”, u shpreh Denaj në në Përballë.