Përfshihet nga flakët autobuzi, shpëtojnë mrekullisht 25 fëmijë

Një shofer autobusi nga Italia është cilësuar nga të gjithë si një hero i vërtetë, për shkak se ai u shpëtoi jetën 25 fëmijëve para se autobusi i tij të përfshihej nga flakët.

Autobusi po transportonte fëmijët, të moshës midis 14 dhe 16, në një kamp veror kur papritur mori flakë. Fatmirësisht, fëmijët shpëtuan pa u djegur, ndonëse shumë prej tyre u shfaqën të frikësuar dhe traumatizuar.

“Duke shpëtuar 25 djem, shoferi i autobusit bë protagonist i një akti heroik. Do të kem kënaqësinë ta kem atë si mysafir në një nga takimet e radhës të Këshillit të Qarkut për t’i dëshmuar personalisht mirënjohjen e duhur”– tha presidenti i Këshillit Rajonal Alessandro Fermi.

LEXO EDHE  “Gjeta thesarin e San Mamilianos, e ndava me priftin”, David Pecorelli flet për arin e zbuluar

Autoritetet gjithashtu kanë falënderuar Brigadat e Zjarrfikësve Bellano dhe Lecco të cilët ndërhynë për të shuar flakën, si dhe stafin e spitalit që janë kujdesur për fëmijët.