Pavarësisht raportimeve për shi, qytetarët e Kosovës drejt Shqipërisë

Mijëra automjete e qytetarë Kosovës kanë udhëtuar edhe këtë të Shtunë drejt Shqipërisë, duke shënuar një tjetër fluks të lartë automjetesh në piken kufitare të Morinit, edhe pse parashikimi i motit nuk është i favorshëm.

Në Morinë është punuar me tetë sportele dhe me procedurë të përshpejtuar për të shmangur radhët e gjata dhe  fluksin e lartë.

Vetëm në orët e para të kësaj të Shtunë kanë hyrë në Shqipëri përmes Morinit me shumë se 10 mijë qytetarë të Kosovës.

LEXO EDHE  Dhuna ndaj gazetarit Gjençaj, Meta: Arbitrare, rast i përsëritur që kërkon ndëshkim

Fluks të lartë mjetesh dhe qytetaresh ka patur edhe nga Maqedonia e Veriut, ndërsa e veçanta e këtij sezoni sipas policisë kufitare të Morinit është numri i lartë i qytetarëve serb të cilët kanë pushuar në bregdetin shqiptar.

Sipas të dhënave, gjatë qershorit dhe korrikut janë regjistruar 100 mijë qytetarë serb që përmes Morinit kanë hyrë në vendin tonë me destinacion bregdetin e jugut.