Hila mbrojti Policinë Bashkiake, shpërthen arkitektiti: Ti ke shpirt aq sa kanë kioskat dhe betoni i mafies

Nga Petrit Serani

Dritan Hila i paska dhënë të drejtë  dhunës që ushtron policia bashkiake e urdhëruar nga mbetja  njerërore Veliaj ndaj shitësve ambulant të fruta perimeve fshatare.

Dhe ka zgjedhur pikërisht rastin më ekstremë të ushtrimit të kësaj dhune kur një gjyshe mi të 70-at, dhunohet nga kjo strukturë policore, nëpërkëmbet i shkatërrohet dhe produkti bujqësor..

Argumentimet kryesore të Hilës janë dy.

E para.

Gjyshja i ka zënë hapsirën publike, trotuarin e përbashkët.

Nuk flet dot Hila, që hapsirën publike Erioni i tij me firmë të vetë e përçudnon çdo ditë, që nga lejet për shtesa të lokaleve buzë rrugëve mbi trotuare, mbi lulishte, në çdo hapsirë të përbashkët të pallateve e kudo tjetër në këtë qytet.

Po kur i bllokohet dhe korsia e rrugës si në rastin tek 15 -katëshi përse nuk bënë zë ky Hila.

LEXO EDHE  Drogë, dhunë dhe vjedhje, policia e Tiranës arreston 3 persona

Po kioskat e Vjollcës së topit që janë vendosur ku të mundin mbi trotuaret e këtij qyteti rrumpalllë..

Po për këto përse nuk flet Hila.

E dyta thot Hila dëmtohet estetika e qytetit.

Qytetin e zbukurojnë njerzit jo betoni i mafjes zoti Hila.

E zbukuron puna e njerëzve të ndershëm Zoti Hila. Nuk ka pamje më të bukur se të shohësh një njeri duke shitur me duart e veta, prodhimin e vetë, djersën e vetë.

E ku ka pamje më të bukur se të shohësh duart e gjyshes duke të futë ca perime në qese..

Po duhen sy ta shohësh të bukurën, duhet shpirt..

E ti ke shpirt aq sa kanë kioskat dhe betoni i mafjes.