Arrestohet ish-drejtori i Postës. Skema si u përfituan 240 milion Lekë

Ish-drejtori i Postës së Korçës dhe një ish-punonjës i institucionit janë arrestuar nga policia gjatë operacionit të koduar “Kontrata”, pas hetimeve disa mujore të prokurorisë së rrethit. Ata janë vënë në pranga të akuzuar për falsifikim dokumentesh dhe shpërdorim detyre.

Ish-drejtori dhe ish-specialisti i sigurisë pranë Postës Korçë, sipas policisë, shpërdoruan detyrën duke falsifikuar kontrata qiramarrjeje për ambiente të cilat do të përdoreshin nga Posta Shqiptare në filialet Korçë, Maliq, Pogradec.

Ndërkohë, janë ekzekutuar masa shtrënguese “Ndalimi i daljes jashtë shtetit”, caktuar nga Gjykata e Rrethit Gjyqësor Korçë për 7 punonjës të tjerë të Postës​, ndërsa në kërkim është shpallur 1 tjetër person.

Në pranga janë vënë:

  • Valter Gora, 41 vjeç, banues në fshatin Buçimas, Pogradec (me detyrë ish-drejtor i Postës Shqiptare Dega Korçë),
  • Albano Bibo, 34 vjeç, banues në Korçë (me detyrë ish-specialist sigurie pranë këtij institucioni).

Për ta, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Korçë, me vendim të datës 06.07.2021, kishte caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprat penale “Shpërdorimi i detyrës” dhe “Falsifikimi i dokumenteve”, kryer në bashkëpunim.

Gjithashtu u shpall në kërkim shtetasi S.M., 39 vjeç, banues në fshatin Vërdovë, Pogradec dhe u ekzekutua masa shtrënguese “Ndalimi i daljes jashtë shtetit”, vendosur nga Gjykata e Rrethit Gjyqësor Korçë për shtetasit e mëposhtëm:

  • Adriana Koxheri, 59 vjeçe, banuese në Korçë (me detyrë përgjegjëse e shërbimeve pranë Postës Shqiptare Dega Korçë),
  • Kamela Myrte, 28 vjeçe, banuese në Korçë (me detyrë llogaritare e parë),
  • Anila Koroveshi, 53 vjeçe, banuese në Korçë (me detyrë specialiste shërbimesh),
  • Bardhyl Pane, 66 vjeç, banues në Korçë (me detyrë agjent kontrolli),
  • Elona Galo, 34 vjeçe, banuese në Pogradec (me detyrë përgjegjëse pranë Postës Shqiptare Dega Pogradec),
  • Bledian Çoçka, 45 vjeç, banues në fshatin Podgorie, Maliq (me detyrë punonjës shërbimesh pranë Postës Shqiptare Dega Maliq),
  • Ermira Morava, 32 vjeçe, banuese në Korçë, (me detyrë shefe e financës pranë Postës Shqiptare Dega Korçë).
LEXO EDHE  Komisioneri Publik kërkon shkarkimin e prokurores Natasha Prifti
Valter Gora

Hetimet

Nga hetimet e kryera rezulton se nënëtë personat e mësipërm, duke ushtruar detyrat e tyre respektive pranë Postës Shqiptare në filialet Korçë, Pogradec dhe Maliq, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, dyshohet se kanë falsifikuar dokumente duke kryer përcaktime subjektive të ofertave në dobi të shtetasve të ndryshëm, kanë firmosur kontrata fiktive me tejkalime afatesh, kanë nënshkruar kontrata abuzive për dhënie ambientesh me qira në funksion të këtij institucioni.

Prej të cilave ish-drejtori Valter Gora, ka përfituar shuma të konsiderueshme, në mënyrë direkte ose indirekte.

Sipas hetimeve, shuma totale e përfituar si paradhënie nga qiradhënësit është 23.535.000 lekë, shpenzim ky i paargumentuar mbi fondet e programuara të këtij institucioni.