“Pashai” i Maliqit, televizor 75 polësh dhe full HD për zyrën e tij?

Nga Boldnews.al

Një nga kryetarët e bashkive më jetëgjatë në Shqipëri është Gëzim Topçiu i Maliqit. Prej shumë mandatesh ai drejton punët e këtij qyteti, që u krijua nga fabrika e panxharit.

Por, edhe pa panxhar, Maliqi vijon të jetë “qytet”, ndërsa ka humbur mijëra banorë, por edhe ata që janë po varfërohen dita – ditës. Por jo Topçiu, që me paratë e taksave të këtyre bankorëve vijon që të plotësojë luksin e zyrave të tij.

BoldNews ka siguruar dokumentet e një tenderi që ka zhvillua Bashkia e Maliqit, që në fund mban emrin dhe firmën e Topçiut. Sipas dokumentit, “Pashai” i Maliqit ka hapur tenderin me objekt “blerje televizor 4K, full HD LED 75”. Një televizor me përmasa të tilla ngjason me një mini kinema në banësë apo në biznese. Por, Topçiu e do për zyrat e tij. Madje, në momente relaksi duke qenë se e ka blerë gjatë Euro 2020.

LEXO EDHE  Banka Qendrore e Austrisë: 40% e shqiptarëve që kanë kursime preferojnë t’i mbajnë jashtë bankave

Por, po “përgatitet” edhe për Olimpiadën e Tokyo 2020, që pritet të fillojë pas disa javësh. Apo ndoshta e do TV-në për punët publike? Të bëj lidhje online me banorët dhe t’u zgjidhë hallet? Apo ndoshta e do për lidhje me Ramën apo me qeverinë qendrore? Pvarësisht dhjetëra pyetjeve të tjera, ajo që është fakt se kryetari i një bashkie të vogël blen një televizor 75 polësh me paratë publike.