Veliaj tha se Kushtetuesja provoi ligjshmërinë e shembjes së teatrit, reagon aktivisti: Vetëm një mendje perverse mund…

Aktivisti Redon Meksi, përmes një stuatusi në facebook ka bërë një lexim vendimit te Gjykatës Kushtetuese në lidhje me “çështjen e Teatrit”, ku demaskon interpretimin e bërë prej kryebashkiakut Erion Veliaj, i cili e konsideroi vendimin si një konfirmim të ligjshmërisë së prishjes së Teatrit Kombëtar. Meksi shprehet se vetëm një mendje perverse mund ta konsiderojë të ligjshme prishjen pas një VKM-je antikushtetuese.

Redon Meksi: Dy fjale per laliersat dhe mediat e tij:

Gjykata Kushtetuese pervec dispozitivit , ne njoftimin e saj kishte bere dhe nje arsyetim te shkurter te vendimit (mbase mqs kjo ceshtje dihet qe do hapi debat). Ne kete arsyetim te shkurter, shprehet per VKB e lalit, ku thote qe nuk eshte ne juridiksion te GJK te merret me ate vendim, prandaj rrezohet kerkesa. Kjo nuk e ben te ligjshem ate VKB.

Vetem nje mendje perverse mund ta konsideroje te ligjshme shembjen qe vjen pas nje VKM-je antikushtetuese dhe pa nje leje ndertimi ( kerkohet nga ligji dhe per prishjen)

me poshte pjesa e arsyetimit te GJK

ps: per me shume duhet te presim vendimin e arsyetuar

LEXO EDHE  “Të plagosurit lehtë do i kthejmë në Kosovë”, flet kryeministri kroat pas aksidentit: Ndihmë mjekësore për të gjithë