Është përhapur me ritme të frikshme, cilat janë simptomat e varianit Delta të COVID-19

Varianti Delta Covid-19 ka kontribuar në rritjen e niveleve të infeksionit në MB, duke bërë që bllokimi i Anglisë të vonohet të paktën katër javë, raportojnë mediat ndërkombëtare.

Emri i tij shkencor është B.1.617.2, dhe varianti mendohet të jetë sjellë në Mbretërinë e Bashkuar nga New Delhi dhe Mumbai midis fundit të Marsit dhe fundit të Prillit.

Që nga ajo kohë, është bërë lloji më dominues në Mbretërinë e Bashkuar, duke zënë 90% të rasteve. Por, cilat janë shenjat e variantit Delta dhe a ndryshojnë simptomat nga llojet e tjera?

Simptomat zyrtare të shoqëruara me një infeksion të B.1.617.2 janë të njëjta me llojet e tjera Covid-19: një kollë e re, e vazhdueshme, temperaturë e lartë, humbje e shijes ose erës.

Sidoqoftë, sipas studimit të fundit, një dhimbje koke, dhimbje fyti dhe hundë që rrjedhin janë tani efektet më të zakonshme të raportuara të infeksionit.

LEXO EDHE  Covid në Shqipëri, 1 humbje jete dhe 30 raste të reja. Harta e shpërndarjes

Profesionistët mjekësorë në Indi gjithashtu kanë sugjeruar që thatësia ekstreme e gojës dhe konjuktiviti mund të jenë një shenjë e mundshme pasi pacientët atje shfaqën këto simptoma.

Dallimi kryesor që shkencëtarët kanë gjetur deri më tani në lidhje me variantin Delta është se ai duket të jetë më i transmetueshëm (ose më ngjitës).

Bazuar në të dhënat e disponueshme, Grupi Këshillimor Shkencor për emergjencat (SAGE) sugjeroi që varianti i ri mund të jetë deri në 50% më infektues se sa lloji Kent.

“Është shumë e mundshme që ky variant të jetë më i transmetueshëm se B.1.1.7 dhe është një mundësi reale që të jetë sa 50% më e transmetueshme”, thotë procesverbali i një takimi midis këshilltarëve shkencorë të qeverisë.