A e ka emrin në listën e anëtarëve të PD? Nishani: Do i çoj në gjykatë…

Në 13 qershor, anëtarët e Partisë Demokratike do të votojnë për zgjedhjen e Kryetarit të kësaj partie, ndërsa në garë janë katër kandidatë.

Jemin Gjana që është kryetar i Komisionit Zgjedhor ka folur disa herë për listat, por dy javë më parë në media qarkulloi një lajm që Bujar Nishani, i cili është kryetari i Këshillit Kombëtar të PD-së nuk e ka emrin mes atyre që do të votojnë për të zgjedhur kryetarin e ri.

“Nëse është edhe kjo pastaj…. Duhet të jem sepse kur kam lënë zyrën e Presidentit të Republikës, jam paraqitur menjëherë në seksionin e lagjes, kam marrë teserën e PD-së.

Nëse nuk është emri do ta çoj në gjykatë, por jo në gjykatën e partisë, pasi PD nuk ka gjykatë. Statuti parashikohet që të ketë gjykatën e partisë, komisionin e Apelimit, dhe prej 4 vitesh është emëruar vetëm kryetari” tha Nishani.