U arrestua me të dashurin e saj në aeroplan, Sofia Sapega ‘nuk dorëzohet’ pas arrestimit

Sofia Sapega i ka thënë familjes së saj se ajo “nuk po dorëzohet” dhe po “mban” në burg, në komunikimin e saj të parë të drejtpërdrejtë që kur u arrestua në Bjellorusi së bashku me të dashurin e saj të opozitës Roman Protasevich më shumë se dy javë më parë.

Çifti ishte kthyer në Lituani nga një pushim në Greqi kur fluturimi i tyre Ryanair u devijua me forcë në Minsk, duke shkaktuar dënime ndërkombëtare dhe sanksione të reja kundër qeverisë së Aleksandër Lukashenkos.

Në letrat e shënuara “Burgu i KGB” në krye, të ndara me BBC nga nëna e saj, Sofiya siguron familjen e saj se “gjithçka ka fundin e saj, përfshirë edhe këtë fatkeqësi”, megjithëse ende nuk është e qartë se çfarë ka qenë studentja 23-vjeçare i ngarkuar me.

Letrat përshkruajnë “torturuar” nga ajo që ajo po humbet në jetë, duke përfshirë edhe përfundimin e masterit.

“Unë duhet të kisha mbrojtur disertacionin tim sot dhe të shkoja në një restorant me Romë [Roman] në mbrëmje për të pirë shampanjë,” shkruan ajo në një ekstrakt.

Në vend të kësaj ajo piu çaj dhe hëngri një biskotë vetëm në qelinë e saj.