Jadon Sancho drejt Manchester United, para nga “qielli” për Cityn

Manchester United më në fund do të arrijë të blejë Jadon Sancho këtë sezon me mediet, që raportojnë për një marrëveshje prej 95 milionë eurosh me Borussia Dortmund.

me këtë lëvizje buzëqesh, të paktën finanxciarisht është Manchester City. Sancho është lojtar i akademisë së Cityt dhe klubi i kaltër do përfitojë rreth 13 milionë euro nga ky transferim.

FIFA e tregon qartë se në rast të largimit të një lojtari në 21 vjeç nga ekipi me parametra zero, klubi “mëmë” përfiton një përqindje të vlerës së shitjes, në varësi të viteve që ai ka qëndruar në klub.