Ish-Zonja e Parë e El Salvador dënohet me dhjetë vite burg, duhet ti kthejë shtetit 17.6 milionë dollarë

Drejtësia në shtetin e vogël amerikano-qendror, El Salvador ka goditur ish-Zonjën e Parë të vendit.

Ana Ligia de Saca është dënuar me 10 vite burg për pasurim të paligjshëm. I njëjti dënim është dhënë dhe për vëllain e saj, Oscar Edgardo Sol Mixco.

Ajo duhet ti kthejë shtetit 17.6 milionë dollarë. Aktualisht burri i saj, ish-Presidenti Tony Saca e ka një dënim prej 10 vitesh burg. Ai gjithashtu duhet ti kthejë shtetit një detyrim prej 260 milion dollarësh.

LEXO EDHE  Raporti tronditës në Britaninë e Madhe: Virusi mund të evoluojë dhe t’u rezistojë vaksinave

Saca ka qenë President në periudhën 2004-2009 ku ka kryer krime sipas Gjykatës që e kanë çuar në pasurim ta paligjshëm të familjes së tij.