25 prilli/ Edith Harxhit ‘përplaset’ me demokratët e Beratit: Unë i pranoj zgjedhjet

Kandidatja që garon për kreun e PD Sh Edit Harxhi ka zbritur në Qarkun e Beratit takim me anëtarësin e PD.Nuk mubguan debatet dhe shprehjet misbesimit nga  salla.

Në takimin e radhës në qytetin e  Beratit Edit harxhi ka qënë e shoqëruar nga ish oresidenti Nishani dhe nga Ibzem Elezi.

Në fjalën e tij ish presidenti Bujar Nishani është shprehur se duhet një analizë për rezultatin zgjedhor.Partia Demokratike është shumë e madhe është më e madhe sesa anëtarët e saj. Ish presdenti Nishani në fjalën e tij është shprehur se ajo që ne themi për situatat e PD suksesui PD fitimi humbja e tashmja dhe ardhmja PD nuk mbaron në 13 qershor.. .sepse është çështja thelbësore e ekzistencës politike PD është synim ndaj PD do ketë diskutim gjere gjatë pa ndërprer pa asnjë synim negativ .Ky grupi që ju mendoni që është i stisur nga PD nuk është struktur as paralele as tentativ shkëputjeje Bujar Nishani nuk punon kur jasht partis por si anëtar i PD.

Kandidatja garuese Edit Haxhi në fjalën e saj është ndalur në atë çfarë duhet të ishte ndhekur në zghedhjet që kaluan dhe në çfar ajo oripozin.Unë garoj në mënyrë të pabarabartë por nëse zgjedhjet di të ishin pas dy muaji di të kushim mundësi për refkektim për tu përgatitur .Në lidhje me afrimin e datës së zgjedhjeve..Arsyeja e pjesmarjes sime është se kam një grup i cili më shoqërojn. Dhe janë grup me vlera intelektuale.Partia jonë është kthyer në një grup monolit i centralizuar që shumë rallë bëhen takime ose edhe ato që bëhen janë shumë farse.2017 propozuam me ndryshime statuore në një mënyre të re të politik bërjes,ndryshime statuore nuk u pranuan madje kam ngulur këmb por nuk u muar parasysh.Sidomos në pikën ku kryetari Partisë duhet të bëjë dorëheqje nëse humbet zgjedhjet.

Unë dua ta sanksionoj në statutin e ardhshëm të Partis Demokratike nëse do të humb unë do të jem shembulli të bëj dorëheqje.Ne duhet si PD duhet të kërkojmë falje publike të gjith atyre që u persekutuan në kohën e monizmit.Ne nuk kemi bërë esencën në trajtimin e antikomunizmit.Ne ende mbajmë monumente nderojm ende figura të komunizmit dhe ende skemi bërë rishikim të dosjeve sig shtetit.Këto figura i gjejm edhe në radhët PD..Një tjetër çështje është termi ish pronar …ne jemi pronar jo ish….dy pjes esenciale të shtyllave tona që na mban si demokrat janë prinat dhe antikomunizmi

E treta shtresa mesme ajo që mban shoqërinë ne e humbëm atë shtres..ose jem shumë pak..ku janë të rinjtë

.nqs nuk punojmë me rininë ne do të vazhdojmë të mbetemi një PD që do të venitet në moshë dhe cilësi.

Më tej u vijua me pyetje nga salla ku kaloi në debate dhe akuza mes palëve për humbjen e zgjedhjeve. Madje u shkua edhe më tej ku vet Edit Haxhi u shpreh unë i pranoj zgjedhjet ndërsa është kundërshtuar nga salla. Ndërsa nuk është pranuar nga të pranishmit në sallë që nuk është punuar apo shitur vota nga brenda PD.