SHBA shpall “non grata” pesë zyrtarë të lartë në Bullgari

Departamenti Amerikan i Shtetit ka shpallur “non grata” pesë zyrtarë dhe ish-zyrtarë të lartë në Bullgari. DASH ka njoftuar sot se ka futur në listën e zezë: Alexander Manolev, Petar Haralampiev, Krasimir Tomov dhe Delyan Slavchev Peevski, si dhe zyrtarin aktual publik Ilko Dimitrov Zhelyazkov.

Sipas DASH arsyet e këtij vendimi janë informacionet e besueshme për përfshirjen e tyre në korrupsion.

‘Në kapacitetet e tyre zyrtare si Zëvendës Ministër i Ekonomisë, Drejtor i Agjencisë Shtetërore për Bullgarët jashtë vendit dhe Kryesekretar i Agjencisë Shtetërore për Bullgarët jashtë vendit, përkatësisht, Manolev, Haralampiev dhe Tomov ishin të përfshirë në akte korruptive që minonin sundimin e ligji dhe besimi i publikut bullgar në institucionet demokratike të qeverisë së tyre dhe proceset publike, duke përfshirë duke përdorur ndikimin e tyre politik dhe fuqinë zyrtare për përfitime personale, ” thuhet ndër të tjera në deklaratë.