Lejuan ndërtimet pa leje, nën hetim kryeinspektori dhe tre punonjës të IMT-së në Dibër

Policia e Dibrës ka proceduar penalisht 4 punonjës të Inspektoriatit Vendor të Mbrojtjes së Territorit, pasi kanë lejuar qytetarët që të kryenin ndërtime pa leje.

Në mesin e personave të proceduar është dhe kryeinspektori, ndërsa akuza që rëndon mbi punonjësit e IMT-së është ajo e “Shpërdorimi të detyrës”.

Njoftimi i Policisë së Dibrës:

Lejuan qytetarët që të kryenin ndërtime pa leje, procedohen penalisht 4 punonjës të Inspektoriatit Vendor të Mbrojtjes së Territorit.

Specialistët e Seksionit për  Hetimin e Krimit Ekonomik e Financiar, në DVP Dibër, referuan materialet procedurale në Prokurorinë Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Dibër, dhe filloi procedimi penal ndaj shtetasve: E.Xh., 37 vjeç, me detyrë Kryeinspektor pranë Inspektoriatit Vendor të Mbrojtjes së Territorit, Bashkia Dibër. J.O., 32 vjeç; F.R., 33 vjeç; SH.I., 51 vjeç, të tre me detyrë Inspektor pranë Inspektoriatit Vendor të Mbrojtjes së Territorit, Bashkia Dibër.

Procedimi penal ndaj tyre ka filluar pasi dyshohet  se kanë konsumuar elemente të veprës penale “Shpërdorimi i detyrës”, pasi duke mos kryer detyrat e tyre funksionale për inspektimin dhe mbrojtjen e territorit nga ndërtimet e kundraligjshme, kanë  lejuar qytetarë që të kryenin  ndërtime pa leje në territorin e Bashkisë Dibër.